Sunday, November 29, 2009

Siapa bilang gadis melayu tak menawan?

Baru hari ni berpeluang jenguk ke blog.Minggu yang boleh tahan bizinya.Entri aku kali ni bukan pasal raya korban atau nur kasih tapi pasal seorang pompuan yang aku kenal dan pompuan tu baru seminggu keje kat tempat aku.Orangnya simple,bertudung dan berbaju kurung.Dan yang penting masih single.Ni lah ciri-ciri pompuan yang aku cari.Al maklum lah dalam zaman kemodenan melampau dan penjajahan budaya barat yang masih ada dalam diri anak muda sekarang ni agak susah nak jumpa yang macam ni.Tapi yang peliknya pakcik-pakcik dan makcik-makcik yang lahir time zaman penjajah takde pula macam anak muda sekarang.Terlampau so-shial.Tapi takpe la yang untung aku juga sebab dapat tengok filem free,just blue-tooth je.Berbalik pada pompuan ni apa yang aku boleh bagitau adalah kalau aku bawak jumpa mak bapak aku memang sah terus tak payah nikah.Oh,alangkah bahagia dan beruntungnya hidup kalau betol-betol terjadi.Orang nya sangat sopan,bersuara lembut dan agak pemalu,cukup membuatkan aku tergoda.Walaupun bodynya agak rendah dan berisi sedikit dari aku,aku tak kisah.Apa yang penting bibirnya tu yang munggil dah cukup membuatkan aku sering lemas sehinggakan nak berdiri pun jadi segan.Err,maksud aku perangai dia dan sifat dia tu.Setiap pagi bila bertembung ngan dia aku akan cakap dalam hati aku "gadis-gadis melayu memang menawan" dan pada masa yang sama dalam kepala aku mula teringat muvee-muvee yang dihasilkan oleh anak-anak melayu."Menawan juga yang tu".haha.Apa yang paling aku suka pasal dia adalah bila masuk waktu solat je terus dia akan kesurau.Oh sungguh bagus bukan?


Cerita diatas cerita 2 minggu lepas.Pagi tadi dia tak datang kerja.Aku tanya bos kenapa dia tak datang,bos cakap dia mintak mc atas sebab-sebab yang tak diketahui.Disebabkan aku seorang yang prihatin aku pergi umah dia just nak menjenguk tapi terkunci.Bila aku tanya jiran dia jiran dia cakap dia kat kampung kena kahwin emergency sebab ditangkap khalwat malam sebelum raya.


Memang patut macam ni ke?bila dah cantik menawan tidak dijaga pula kemaluannya.Dan menutup perlakuannya dengan tudung dan baju kurung,malah pandai menjadi sopan dan pemalu sedangkan yang sebenarnya itu semua adalah topeng semata-mata.Cantik diluar berlubang didalam.Kemana hilang adab dan budaya pun aku tak tau.Bak kata kawan aku,"Kerana nafsu,lupa agama,kerana cinta serah segalanya"

Entah la.
Buat gadis-gadis melayu diluar sana,jangan jadikan identiti melayu untuk sembunyikan kerja korang.Walaupun aku suka apa korang buat tu!

4 comments:

  1. oh yeah! gua setuju benar!
    akhlak, pertuturan perempuan mahupun lelaki bukan pada pakaian, bentuk badan, gaya rambut, gaya tudung, harta benda mahupun secomel atau sehensem mana kau.
    baik kenal2 dia dulu sebelum serkap jarang amik jadi bini.
    takut yg nak di angkut jadi bini tu walaupun bertudung labuh tapi kaki mengumpat. tak pasal2 suami tanggung dosa.

    ReplyDelete
  2. Btol 2 penulis.yang susah kita sbb kita lelaki.

    Ah fatt: dia memang pandai memikat si burung r ngn kepura-puraan dia

    ReplyDelete
  3. mak aii...aku terkedu baca kesimpulan!
    haha...
    pe nk jd ntah budak zmn skrg

    ReplyDelete